top of page

De Rentmeesterhoeve is de ideale startplaats
om al fietsend de Westhoek te verkennen

De Rentmeesterhoeve is de ideale startplaats om al fietsend de Westhoek te verkennen. Dit kan perfect via het fietsnetwerk maar er zijn ook heel wat uitgestippelde routes rond verschillende thema’s: van WOI tot bierbeleving, van de West-Vlaamse bergen tot Gent-Wevelgem. Een selectie fietskaarten is bij ons te verkrijgen. Breng gerust je eigen fiets mee maar je kan ook elektrische fietsen huren aan €37/dag (vanaf 2 dagen €35/dag). Reserveren vooraf is wel noodzakelijk.

Fietsnetwerk Westhoek

Stippel je eigen fietsroute uit aan de hand van de knooppunten. Aan kroegen, cafeetjes en restaurants is er onderweg geen gebrek en ook hoeveijsjes zorgen voor de nodige verfrissing. Het fietsnetwerk Westhoek is ruim 1.100 kilometer fietsplezier door de groene, vlakke polders, over glooiende heuvels en langs historische stadjes, pittoreske dorpen en getuigen van de Eerste Wereldoorlog. Het netwerk loopt ook door over de grens naar de zuidelijke Franse Westhoek.

POP 14-18 fietsroute

41,1 Kilometer

De fietstocht gaat terug naar de sporen van de Eerste Wereldoorlog achter het front. De eerste halte na de hel waar de militairen zich van modder en bloed ontdeden, van hun wonden genazen of er toch aan stierven. Poperinge, of POP zoals de Britten zeiden, werd vier jaar lang overspoeld door vreemde troepen. In POP, dicht bij de burgers, kwamen ze enkele dagen rusten of stonden terecht voor hun falen binnen het oorlogsbedrijf.

Hoppelandfietsroute

53,4 Kilometer

De streek rond Poperinge wordt ook wel het Hoppeland genoemd. In dit glooiende landschap banen de hopranken zich een weg naar boven. Hop voegt smaak toe aan bier en zorgt voor een langere bewaring. Je fietst langs gepassioneerde brouwers die vakkundig de lekkerste ambachtelijke bieren produceren. Je duikt in het groen van het Helleketelbos en de Sixtusbossen en bekijkt kunst bij je passage door Watou. Onderweg geniet je van mooie vergezichten en heerlijke afdalingen, van de stilte in de Westhoek en van streeklekkers in de lokale horeca. Hoewel dit stukje Vlaanderen niet door Duitsland werd bezet, zijn ook hier de littekens van de Eerste Wereldoorlog niet uit het landschap weg te denken.

Bierfietsroute Poperinge

45,8 Kilometer

De route start aan het Hopmuseum in Poperinge, de startplaats bij uitstek om het bierlandschap van de Westhoek te verkennen. De lange route brengt je via de Sint-Sixtusabdij naar Ieper. De Kattenstad heeft ook heel wat te bieden op vlak van bier. De korte route leidt je langs hopvelden en brouwerij De Plukker meteen naar Leroy Breweries - site Boezinge

CONTACTEER DE RENTMEESTERHOEVE

Reningelstplein 5
8970 Reningelst (Poperinge)

+32 477 37 92 86

BTW BE 0882.317.344

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page